Grafisch design

Grafische vormgeving, lijkt misschien een vreemde combinatie met webdesign, SEO en marketing. Volgens ons is het juist sterk, Het woord zegt het al (web)design, een beetje webdesigner hoort immers te kunnen werken met programma’s als Photoshop en Illustrator.

Met andere woorden, deze op het eerste gezicht compleet verschillende expertises, liggen juist heel erg dicht bij elkaar.
De combinatie van één ontwerper voor bijvoorbeeld jouw logo, visitekaartje én website staat garant voor het bewaken van jouw huisstijl!

GRAFISCHE VORMGEVING | Onzid (web)design

Als ondernemer ken je het belang van een goede huisstijl. Je huisstijl is immers het ‘gezicht’ van jouw onderneming en komt terug in alle visuele uitingen van jouw bedrijf. Digitaal, (website, nieuwsbrief, Social media etc.) en niet-digitaal (visitekaartjes, flyers, brochures, advertenties etc).

Als ondernemer wil je een goede indruk maken op je doelgroep en de juiste uitstraling helpt daarbij. Jouw huisstijl is dé manier om je te onderscheiden van de concurrentie. Daarom is het van belang dat jouw huisstijl consequent wordt doorgevoerd in al het grafisch design, dat zorgt immers voor een professionele uitstraling.
Echter zelf een huisstijl ontwerpen is niet zo makkelijk, want kun je bijvoorbeeld werken met software als Photoshop en Illustartor.

LOGO ONTWERPEN

Meestal begint het ontwerpen van een nieuwe huisstijl met het logo. Het primaire doel van een logo is om herkenbaarheid te creëren voor jouw bedrijf. Het ontwerp van een je bedrijfslogo moet daarom representatief zijn voor jouw onderneming, en de juiste weergave zijn van jouw identiteit.
Trends komen en gaan, maar jouw logo moet tijdloos zijn want je wil natuurlijk wel een tijdje door met jouw (nieuwe) onderneming. Je bedrijfslogo moet ook toepasselijk zijn; vrolijke kleuren zijn leuk voor bijvoorbeeld kinderlimonade, maar minder geschikt voor een notaris kantoor. Je logo moet ook ‘simpel’ zijn, m.a.w. makkelijker te herkennen en goed schaalbaar. Een schaalbaar logo is namelijk inzetbaar en herkenbaar op ieder formaat. Jouw logo moet het goed doen van postzegelformaat tot aan een billboard langs de snelweg.

De meeste ondernemers hebben meestal al een aardig idee over een logo, maar niet de middelen om dit professioneel uit te werken. Jouw ideeën en misschien zelfs schetsen werken wij uit tot een tastbaar grafisch design. Die we samen met jouw finetunen tot een eindresultaat die aan al jouw wensen voldoet.

ONTWERPEN HUISSTIJL

Na het logo ontwerp komen de andere elementen aan bod, denk daarbij aan kleurgebruik, lettertype, stijl van fotografie, lay-out etc. Het is van belang om al deze onderdelen goed samen te smelten tot één geheel en ook vast te leggen. Want door consequent te zijn in jouw huisstijl creëer je immers herkenbaarheid.
Daarbij zijn er een aantal factoren waar je rekening mee moet houden. Want een huisstijl draait niet alleen om wat jij mooi vind, je huisstijl moet representatief zijn voor je bedrijf en aansprekend zijn voor jouw doelgroep. Het is dus absoluut de moeite waard om bij het ontwerp van jouw huisstijl samen te werken met Onzid (web)design.

ONTWERPEN VAN EEN NIEUWE HUISSTIJL

Ook als je niet tevreden meer bent met je huidige huisstijl kun je natuurlijk bij Onzid terecht. Wij ontwerpen samen met jou een nieuwe en verbeterde huisstijl die beter aansluit bij de identiteit van jouw onderneming. Neem vandaag nog contact met ons op, wij helpen je graag verder.