Wat is een WordPress plugin?

WordPress plugins zijn kleine programma’s (software) die de mogelijkheden van je WordPress site verder uitbreiden. Omdat iedere WordPress gebruiker andere wensen heeft, zijn deze mogelijkheden niet in de basis van de WordPress CMS inbegrepen.

Sommige WordPress gebruikers hebben weinig of zelfs helemaal geen plugins nodig, anderen maken er juist weer veel gebruik van. Werkelijk overal is een plugin voor te vinden: plugins waarmee je een formulier op je website kunt plaatsen, plugins waarmee je Google Maps kunt gebruiken, social media plugins, SEO plugins etc.

Wat is een WordPress plugin nu eigenlijk?

Een Plugin is een op zichzelf staand programma, code of script dat je kunt toevoegen aan je blog of website. Plugins worden over het algemeen gemaakt om de standaard functionaliteiten van de website uit te breiden. Plugins kunnen door iedereen gemaakt worden en zijn beschikbaar via de ‘Plugins’ module in het navigatiemenu, er zijn tienduizenden plugins te downloaden en daardoor is er voor elke wens wel een oplossing.

Waarom zijn er zoveel WordPress plugins

WordPress is een open source content management systeem en hierdoor is het voor elke ontwikkelaar mogelijk om gratis nieuwe functionaliteiten (plugins) te ontwikkelen op het systeem. Daarnaast is WordPress het populairste website programma en ook daarom worden er constant nieuwe plugins voor ontwikkeld. Dit is dan ook een van de redenen waarom bedrijven en grote organisaties steeds vaker kiezen voor WordPress, het is namelijk veel goedkoper om plugins te gebruiken die al ontwikkeld zijn, dan om zelf een functionaliteit te laten ontwikkelen voor een eigen website.

Wordpress plugins | Onzid webdesign